Studieinformation vid Socialhögskolan
Här hittar du information om studievägledning och annat som kan vara användbart under din tid på Socialhögskolan.
Snabblänkar
- Anmäla dig till salsprov och omprov
- Pedagogiskt stöd
- Schema
- Litteraturlistor
- Kurs- och utbildningsplaner
- Student vid Lunds universitet
- Studievägledning
- Studenters rättigheter och skyldigheter
- Internationella möjligheter
- Förhållningsregler i Canvas, Zoom och Teams
- Webbplats, digitala tjänster och Canvas
- Våra lokaler
- Boka grupprum
- Passerkort och lånekort
- Arbetsmarknad och vidareutbildning
- Brandinformation
- Examen och examensceremoni
- Vanliga frågor och svar
- Kontakt
Anmäla dig till salsprov och omprov
Du skall logga in i Ladok och anmäla dig till salsprovet eller omprovet senast 14 dagar innan provet äger rum. Om du inte anmält dig i tid har du endast möjlighet att skriva provet i mån av plats. Detta gör du genom att skicka ett mail till info@soch.lu.se
Logga in i Ladok med Digitala tjänster för dig som student, med ditt studentkonto
- Du måste anmäla dig till alla salsprov. Logga in på Ladok och sök fram provtillfället, anmäl dig. Detta ska göras minst 2 veckor innan provtillfället. Notera att du inte får någon automatisk bekräftelse när du anmält dig till ett provtillfälle, du kan dock se att du är anmäld under fliken Examinationstillfällen i Ladok. Kom ihåg att avanmäla dig om du skulle få förhinder
- Vid omprov (gäller alla omprov) behöver du också anmäla dig i Ladok.
Om du inte har tillgång till Ladok ska du anmäla dig till info@soch.lu.se.
För dig som har pedagogiskt stöd
Pedagogiskt stöd
Om du har en varaktig funktionsnedsättning kan du få riktat pedagogiskt stöd. En varaktig funktionsnedsättning kan till exempel vara läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, hörselnedsättning, synnedsättning, rörelsehinder eller andra kroniska sjukdomar.
Pedagogiskt studentstöd erbjuder en rad olika stödformer till dig som är student och har en varaktig funktionsnedsättning. Tillsammans med din samordnare på Pedagogiskt studentstöd kommer du fram till vilket stöd som passar bäst för dina studier.
Läs mer: Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning | Lunds universitet
Schema
Du hittar ditt schema genom att söka i vår schemaportal på kursnamnet eller kurskoden (till exempel SOPA13). Om du endast vill se din studieort, sök på studentgrupp och skriv in kurskoden i sökrutan.
Sök efter ditt schema i TimeEdit
Student vid Lunds universitet
Som student på Socialhögskolan är du samtidigt student vid Lunds universitet. Användbar information om hur det är att vara student finns i länken nedan. Där hittar du även information om studieekonomi och försäkringar.
Livet som student på Lunds universitet
Studievägledning
Funderar du exempelvis på studieuppehåll eller har du problem med dina studier? Hos studievägledningen får du möjlighet att diskutera din studiesituation. Studievägledningen svarar även på allmänna frågor kring socionomernas arbetsmarknad och är dessutom de du ska kontakta när det gäller stöd vid olika former av funktionsnedsättning.
Studenters rättigheter och skyldigheter
Studenträttigheter kan handla om studentinflytande, studenternas arbetsmiljö, genomförande av prov och examensarbeten och mycket annat. Dina rättigheter och skyldigheter som student gentemot Lunds universitet och Socialhögskolan regleras i beslut av universitetet och i lagar och förordningar.
Studenters rättigheter och skyldigheter
Internationella möjligheter
Det blir allt mer aktuellt för studenter att förankra sina kunskaper om socialt arbete i en internationell kontext. Det handlar om möjligheter att kunna arbeta utomlands men också om att rusta sig för att verka i ett allt mer mångkulturellt Sverige.
Webbplats, digitala tjänster och Canvas
- Digitala tjänster för dig som student: Canvas, Ladok, webmail och Digital studiemiljö
- Att använda Canvas
Förhållningsregler i Canvas, Zoom och Teams
Socialhögskolans kursplattformar och digitala föreläsningsrum ska vara välkomnande digitala undervisningsplatser för alla studenter. Du är välkommen att göra inlägg, chatta, ställa frågor, lyssna på föreläsningar eller på andra sätt delta i vår undervisning online.
Förhållningsregler i Canvas, Zoom och Teams
Våra lokaler
Här hittar du praktisk information som rör Socialhögskolans skolbyggnad på Allahelgona kyrkogata 8 och våra lokaler vid Campus Helsingborg.
Passerkort och lånekort
Du som är student kan få ett personligt passerkort. Kortet kommer bland annat att fungera som ID-kort inom universitetet och passerkort till alla lokaler du behöver i utbildningen. Kortet fungerar även som lånekort på Lunds universitets alla bibliotek.
Brandinformation
Vid misstanke om brand eller om brandlarmet ljuder - lämna omedelbart byggnaden. Läs mer om vad som gäller i Lund och Helsingborg!
- Brandinformation Lund
- Brandinformation Helsingborg
- Instruktioner för utrymning och olyckor för studenter vid Campus Hbg finns på svenska här och engelska här.
Arbetsmarknad och vidareutbildning
Utsikterna för socionomer att få jobb direkt efter examen är goda. Efterfrågan är stor inom alla sektorer. Somliga jobbar idag till exempel som socialsekreterare eller konsulter, medan andra arbetar som behandlingspersonal eller biståndshandläggare inom en mängd olika verksamhetsområden. På denna sida hittar du råd och tips om jobb- och karriärfrågor.
Arbetsmarknad och vidareutbildning
Examen och examensceremoni
När terminen är slut och du godkänts på alla kurser, samt registrerats i Ladok, så ska du fylla i en ansökan för att få ut din examen. Examensbeviset utfärdas av examensavdelningen vid Lunds universitet.
I slutet av varje termin arrangerar Socialhögskolan en examensceremoni för de studenter som tar socionomexamen, masterexamen och hälso- och sjukvårdskuratorsexamen. Det skickas ut information om plats, tid och hur man anmäler sig i god tid innan examen. Frågor? Maila info@soch.lu.se
Vanliga frågor och svar
Här hittar du som studerar vid Socialhögskolan i Lund och Helsingborg svar på vanliga frågor som rör våra utbildningar.
Vanliga frågor och svar − soch.lu.se
Kontakt
Studieinformation:
E-post: info@soch.lu.se
På Socialhögskolans externa webbplats hittar du kontaktuppgifterna till utbildningsadministrationen, studievägledningen, studierektorer, programansvariga och övrig personal.