Studieinformation vid Socialhögskolan
Studieinformation vid Socialhögskolan
Studieinformation: Epost: info@soch.lu.se |
Här hittar du information om studievägledning och annat som kan vara användbart under din tid på Socialhögskolan.
- Schema
- Student vid Lunds universitet
- Studievägledning
- Studenters rättigheter och skyldigheter
- Internationella möjligheter
- Förhållningsregler i Canvas, Zoom och Teams
- Hemsida, Studentportalen och Canvas
- Våra lokaler
- Arbetsmarknad och vidareutbildning
- Brandinformation
- Examen och examensceremoni
- Vanliga frågor och svar
- Kontakt
Schema
Scheman för vårterminen 2021 kan förändras med kort varsel. Var uppmärksam på detta inför terminsstart.
Anledningen är att universitetet den 21 december 2020 har beslutat att undervisning och bedömning av studenternas prestationer (examination) ska genomföras digitalt utan fysisk närvaro i universitetets lokaler. Endast undervisning och examination som inte kan hållas digitalt får genomföras med fysisk närvaro i universitetets lokaler. Vissa kurser måste därför lägga om sin planering med kort varsel.
Vi ber om förståelse för och överseende med detta.
Du hittar ditt schema genom att söka i vår schemaportal på kursnamnet eller kurskoden (till exempel SOPA11). Om du endast vill se din studieort, sök på studentgrupp och skriv in kurskoden i sökrutan.
Sök efter ditt schema i TimeEdit
Student vid Lunds universitet
Som student på Socialhögskolan är du samtidigt student vid Lunds universitet. Användbar information om hur det är att vara student finns i länken nedan. Där hittar du även information om studieekonomi och försäkringar.
Livet som student på Lunds universitet
Studievägledning
Funderar du exempelvis på studieuppehåll eller har du problem med dina studier? Hos studievägledningen får du möjlighet att diskutera din studiesituation. Studievägledningen svarar även på allmänna frågor kring socionomernas arbetsmarknad och är dessutom de du ska kontakta när det gäller stöd vid olika former av funktionsnedsättning.
Studenters rättigheter och skyldigheter
Studenträttigheter kan handla om studentinflytande, studenternas arbetsmiljö, genomförande av prov och examensarbeten och mycket annat. Dina rättigheter och skyldigheter som student gentemot Lunds universitet och Socialhögskolan regleras i beslut av universitetet och i lagar och förordningar.
Studenters rättigheter och skyldigheter
Internationella möjligheter
Det blir allt mer aktuellt för studenter att förankra sina kunskaper om socialt arbete i en internationell kontext. Det handlar om möjligheter att kunna arbeta utomlands men också om att rusta sig för att verka i ett allt mer mångkulturellt Sverige.
Hemsida, Studentportalen och Canvas
Förhållningsregler i Canvas, Zoom och Teams
Socialhögskolans kursplattformar och digitala föreläsningsrum ska vara välkomnande digitala undervisningsplatser för alla studenter. Du är välkommen att göra inlägg, chatta, ställa frågor, lyssna på föreläsningar eller på andra sätt delta i vår undervisning online.
Förhållningsregler i Canvas, Zoom och Teams
Våra lokaler
Här hittar du praktisk information som rör Socialhögskolans skolbyggnad på Allahelgona kyrkogata 8 och våra lokaler vid Campus Helsingborg.
Brandinformation
Vid misstanke om brand eller om brandlarmet ljuder - lämna omedelbart byggnaden. Läs mer om vad som gäller i Lund och Helsingborg!
Arbetsmarknad och vidareutbildning
Utsikterna för socionomer att få jobb direkt efter examen är goda. Efterfrågan är stor inom alla sektorer. Somliga jobbar idag till exempel som socialsekreterare eller konsulter, medan andra arbetar som behandlingspersonal eller biståndshandläggare inom en mängd olika verksamhetsområden. På denna sida hittar du råd och tips om jobb- och karriärfrågor.
Arbetsmarknad och vidareutbildning
Examen och examensceremoni
När terminen är slut och du godkänts på alla kurser, samt registrerats i Ladok, så ska du fylla i en ansökan för att få ut din examen. Examensbeviset utfärdas av examensavdelningen vid Lunds universitet.
Du kan läsa mer om examen på LU:s centrala webbplats.
I slutet av varje termin arrangerar Socialhögskolan en examensceremoni för de studenter som tar socionomexamen, masterexamen och hälso- och sjukvårdskuratorsexamen.
Med anledning av att Covid-19-pandemin sannolikt fortsätter även nästa år har Socialhögskolan beslutat att examensceremonin den 14 januari 2021 blir digital. Ceremonin är för er som går ut socionomprogrammet eller tar master-/magisterexamen i slutet av höstterminen 2020. Det krävs inte någon anmälan till ceremonin och en Zoom-länk kommer att skickas ut i god tid innan. Zooms kapacitet är begränsad så utöver den dator som ni själva är uppkopplade på så får var och en av er ha med gäster som är uppkopplade på max två datorer. Ceremonin startar klockan 15.00 och håller på ungefär en timme. Program för ceremonin skickas ut tillsammans med Zoom-länken.
Vanliga frågor och svar
Här hittar du som studerar vid Socialhögskolan i Lund och Helsingborg svar på vanliga frågor som rör våra utbildningar.
Vänd dig hit om du har ärenden som rör termins- och kursregistreringar, resultatrapportering till LADOK, skrivningar och skrivningsresultat, samt frågor som gäller studieuppehåll eller att återuppta studier. Studieinformation:E-post: info@soch.lu.se Socionomprogrammet i Lund | Valbara kurser termin 7 Socionomprogrammet i Hbg | Hälso- och sjukvårdskuratorprogrammet Socionomprogrammet termin 5 Masterprogrammet | Avancerad nivå Studievägledning Vänd dig hit om du vill diskutera din studiesituation. Ett vägledningssamtal måste bokas i förväg. Skicka mejl till studievagledning@soch.lu.se för att boka en tid. Ange ditt telefonnummer och berätta kortfattat vilka frågor du har. Ulrika Reichert
|
Studierektorer | Programansvariga Erika Werner Internationella möjligheteterVänd dig hit om du har frågor om framförallt verksamhetsförlagd utbildning utomlands. Frågor om studier utomlands och Minor Field Studies (MFS) tas i mån av tid. Anneli Nielsen Övriga frågorTillgodoräknanden Socionomprogrammet Tillgodoräknanden avancerad nivå Diarieföring och arkivering av examensarbeten Lokaler och brandskydd Ledning |